0
items
€0,00
Afrekenen
  • Winkelmandje.

  • Verzendkostengratis
  • Totaal€ 0,00
  • Afrekenen.

Je sportieve voornemens volhouden, zo lukt het zeker!

En? Heb jij dit jaar een lijst met goede voornemens gemaakt? Grote kans dat "naar de sportschool gaan" of "fit worden" op jouw lijst voorkomen. Misschien heb je je al ingeschreven bij de sportschool en ben je al twee keer met goede moed gegaan. Je hardloopschoenen zijn onder het stof vandaan gekomen en de eerste 10 kilometer zit er al op. Wat nu? Hoe ga je die goede voornemens het hele jaar volhouden? Met deze vijf tips lukt het je zeker!

1. Maak een planning

Zorg ervoor dat je sportmomenten inbouwt in je dag. Maak ze niet vrijblijvend, maar zie ze als onderdeel van je dagelijks leven. Plan ze in op een vast moment per week en ga. Maak alleen een uitzondering als het echt niet anders kan. Neem in je planning ook op wat je gaat doen, zodat je vooraf helder hebt met welk doel je aan het trainen bent. Zet ook vast wanneer je niet gaat sporten. Zo bouw je voor jezelf rustdagen in en voel je niet een continue druk om te gaan.

2. Meet je doelen

Dit goede voornemen heb je gemaakt omdat je er iets mee wilt bereiken. Maak concreet wat je wilt bereiken. Gewichtsverlies? Conditie? Spieropbouw? Probeer zo uitgebreid mogelijk te omschrijven welk doel je wilt behalen en noteer hoe je dit kunt doen. Zo werk je naar een eindresultaat toe en zul je gemotiveerd zijn om te blijven gaan tot je je doel bereikt hebt. Door te werken met kleine subdoelen kun je jezelf een extra steun in de rug geven, door bijvoorbeeld beloningen in te stellen als je een klein stukje van je doel behaalt.

3. Maak het leuk

Waarom zou sporten niet leuk kunnen zijn? Het uitgangspunt moet niet zijn dat je gaat omdat je moet, maar dat je gaat omdat je er plezier in hebt. Investeer in een mooie sportoutfit. Koop die gekleurde legging en die mooie sporttas. Zorg ervoor dat je er goed verzorgd uitziet, ook al ga je sporten. Neem je favoriete muziek mee en vergeet niet te lachen. Om jezelf als je stuntelend een oefening doet, met anderen als jullie samen puffend nog 10 minuten moeten en achteraf, als je weer wat centimeters van die taille af hebt gesport!

4. Doe waar je goed in bent

Waarom zou je elke week drie uur Zumba meedoen, als je je elke week als een houten plank voelt in de les? Ga je echt trainen voor een half uur hardlopen als je er niets aan vindt? Er zijn zoveel sporten en zoveel activiteiten die je kunt doen. Neem de tijd om rustig uit te zoeken wat bij jou past. Als je hebt gevonden waar je goed in bent en waar je plezier in hebt, dan zul je merken dat je niet meer tegenzin gaat sporten. Dan ga je omdat je wilt gaan, zo houd je je voornemens automatisch vol.

5. Ga samen

Een bekende maar effectieve stok achter de deur is samen met iemand anders gaan sporten. Als jullie afspreken om te gaan sporten, kun je bijna niet afhaken. Dat betekent dat de ander alleen staat te ploeteren in de sportschool en dat ga jij niet laten gebeuren. Samen kun je elkaar motiveren om toch elke keer op te komen dagen. Je helpt elkaar bij de laatste kilometers en het behalen van elk doel kun je samen vieren. Dat mag ook best in de kroeg, met een drankje. Sporten jullie er later wel weer af.

Lukt het jou om je goede voornemens vol te houden?

Zoeken